Het Canadese weerstokje

Het Canadese weerstokje -The Canadian Weatherstick. 

Wij importeren Het Canadese weerstokje. Het is de natuurlijke "barometer" uit de noordelijke bossen van Ontario en voorspelde jarenlang het weer voor de Canadese pioniers.Lees "de legende van het weerstokje" (geplaatst na de foto's).

Door het weerstokje op een buitenmuur, kozijn of schutting te bevestigen, zal het weer worden voorspeld. Het buigt omhoog voor mooi weer en omlaag voor slecht weer (zie foto's).

Verrassend om zelf te hebben én een leuk, origineel relatiegeschenk of verjaardagscadeau.

De kosten (inclusief BTW)
€ 9,95 per stuk, excl. portokosten. 


Het weerstokje is verkrijgbaar door het invullen van het bestelformulier onder tabblad "BESTELLEN". De portokosten worden automatisch berekend en zijn gebaseerd op verzending binnen Nederland; voor verzending naar adressen buiten Nederland, adviseren wij u contact met ons op te nemen via info@evesta.nl Ter info: voor hetzefde bedrag aan portokosten kunnen meerdere weerstokjes worden verstuurd.
Ook is het weerstokje -uitsluitend tegen contante betaling- af te halen aan de Misterweg 7a in Winterswijk; bij voorkeur na telefonische afspraak.

  

De legende van het weerstokje
Lang geleden leefde er een ontdekkingsreiziger Dee Gree genaamd. Hij was constant op zoek naar antwoorden op zijn vragen. Waarom, waar en hoe waren zijn levensvraagstukken. De antwoorden op zijn vragen brachten hem en zijn mensen veel voordelen.
Dee Gree's dochter Mercury was een prachtig kind met bijzondere krachten. Zij kon het weer voorspellen. Ze voorspelde regen en zonneschijn, maar vaak was het een beetje van beide. Dee Gree was erg gesteld op haar en was ervan overtuigd dat de zon speciaal voor haar op kwam en onder ging. Echter, het noodlot trof de ontdekkingsreiziger. Op een dag stak er onverwacht een buitengewoon hevige storm op die de arme Mercury, die het mogelijk wel heeft zien aankomen, meespoelde en daardoor verdronk.

Dee Gree raakte overspannen, maar hij was er zeker van dat hij Mercury's krachten zou ontcijferen om te voorkomen dat deze tragedie ook zijn mensen zou treffen. Zijn voortdurende vragen zorgden voor onrust in het land. Hij zocht hoog, laag, overal, weken, maanden zonder onderbreking totdat Moeder Natuur hem vrede en rust gunde en zei dat hij het in een boom moest zoeken.
Dee Gree was in z'n sas maar verstond het verkeerd. Hij dacht aan de "klimaatboom" met de fijne takjes die voor zijn dochters slaapkamerraam groeide. Na veel onderzoek had Dee Gree plotseling het antwoord: de takken bogen naar boven voor zon en naar beneden voor regen. Toen pas begreep hij zijn dochters geheim.

Sinds Mercury's geheim is verspreid hebt ook u enig inzicht in wat het weer morgen zal brengen omdat het weerstokje is ontwikkeld.
Belangrijk te vermelden is dat sinds het bestaan van Dee Gree in de hele geschiedenis nooit meer een persoon door een storm is weggevaagd die beschikte over het weerstokje en daarmee de weersvoorspelling kende.